Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ShiatsuShiatsuShiatsu on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka on syntynyt Japanissa, se pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupunktion periaatteisiin, eli energiakanavilla sijaitsevien akupunktiopisteiden paineluun.

Shiatsu on erityisen tehokas rentouttaja ja mielen rauhoittaja, sillä voidaan hoitaa tuloksellisesti esimerkiksi liikuntaelimistön vaivoja ja stressiä, lisäksi se tehostaa lymfajärjestelmän toimintaa ja aineenvaihduntaa.

Hoito tehdään yleensä patjan päällä lattialla ja hoidettavalla on pehmeät ja joustavat vaatteet päällä. Käsittelyssä käytetään painelua, hierontaa sekä venytyksiä, joilla pyritään saamaan energia virtaamaan kehossa ja tasapaino palautettua.

Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti, vaikutus on yksilöllinen ja hoidosta sekä asiakkaan tilanteesta riippuen olo voi olla joko energinen tai unelias. Hoidon jälkeen kannattaa juoda reilusti vettä tai yrittiteetä, sillä käsittely laittaa elimistössä nesteet ja kuona-aineet liikkeelle.

Tutkimuksissa shiatsu on todettu tehokkaaksi hoitokeinoksi erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin sekä stressin ja jännitystilojen aiheuttamiin ongelmiin. Näitä helpottaessaan hoito on tutkimusten mukaan vähentänyt lääkityksen käyttöä sekä sairauspoissaoloja ja asiakkaat kokevat hoidosta hyvin kokonaisvaltaista hyötyä. (The Effects and Experience of Shiatsu: A Cross-European Study. Final Report, 2007 University of Leeds)

 

 

Käytän shiatsun tukena tarvittaessa aromaterapiaa sekä kinesioteippausta.

Aromaterapia: käytän puhtaita aromaterapeuttisia öljyjä (Young Living ja Frantsila), niillä voidaan tehostaa mm. rentouttavaa vaikutusta, saada helpotusta flunssaiseen oloon tai esimerkiksi nopeuttaa iho-oireiden tai lihaskipujen parantumista. Lisään öljyä yleensä pisaran hoidon kannalta sopivaan kohtaan esimerkiksi niskaan, ranteeseen tai jalkapohjaan.

Kinesioteippaus: teippaamalla voidaan tukea kipeytyneitä alueita ja näin helpotetaan kipua sekä nopeutetaan paranemista. Olen käyttänyt teippausta hyvin tuloksin esim. iskiaksen hoitoon, polvivammoihin sekä monenlaisiin nyrjähdyksiin ja urheiluvaivoihin. Neuvon mielelläni asiakkaalle hänen tilanteeseensa sopivan teippauksen, tämä ei ole mitään salatiedettä.

Henkilökohtainen tavoitteeni on auttaa asiakkaita ehkäisemään ongelmien syntymistä ja hoitamaan itse itseään, pyrin siis tavallaan tekemään itseni tarpeettomaksi.